szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszűnne 2015-ig a külföldi mobiltelefonozás után fizetett barangolási díj (roaming) az uniós országokban Neelie Kroes illetékes biztos elképzelése szerint – írja a Világgazdaság.

Az Európai Bizottság célkitűzéséről az EU hírközlési szabályozó testületének (BEREC) leendő elnöke, Georg Serentschy beszélt a Die Pressének. A BEREC vezetését 2012-ben átvevő Serentschy értelmezése szerint ez a szöveges és hangüzenetekre egyaránt vonatkozik. Az egyes EP-képviselők által hangoztatott követelést, hogy már 2012-ben szüntessék meg a roamingdíjakat, veszélyesnek tartja Serentschy, mivel az káoszhoz vezethet a piacon. A mobilvégződtetési díjaknál ugyanakkor már jövőre esedékes a csökkentés, 2011 januárjától percenként nem lehet 2,01 eurócentnél többet elszámolni ilyen címen.

A roamingdíjak megszüntetése bevételkiesést jelent a mobilcégek számára, de új lehetőséget is, mivel szolgáltatásaikat egységes tarifa mellett kínálhatják majd fel az egész unióban. Ez nyilván olyan országok számára lehet előnyös helyzet, amelyekben alacsonyabbak a díjak uniós összehasonlításban – írja a Világgazdaság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Tech

Nem lesz több sokkoló mobilinternet-számla nyaralás után

Július 1-jétől az Unió roaming szabályozása szerint az adatátviteli barangolás díjkorlátja automatikusan 50 euró (áfa nélkül), azaz senkit sem érhet kellemetlen meglepetés, ha az unión belüli külföldi útja során telefonjával vagy számítógépével mobilhálózaton keresztül interneteznek.

MTI Világ

Olcsóbb lesz a roaming júliustól

Július elsejétől az Európai Unió területén barangolva több mint 22 százalékkal csökken a hívásfogadás, 11 százalékkal a hívásindítás és közel 3 százalékkal az sms-küldés bruttó fogyasztói ára - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

MTI Gazdaság

Drága lehet az unión kívüli mobilozás

A nagy távközlési számlák megelőzése érdekében az unión kívüli országokba utazóknak célszerű alaposan átnézni, hogy az adott országban mennyibe kerül majd a telefonálás, sms küldés, vagy a mobilinternetezés - hívja fel a magyar turisták figyelmét közleményben Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője.

MTI Világ

SMS- és roaming-árplafon: érvényes az uniós rendelet

Jogszerű és érvényes a barangolásról (roaming) szóló uniós rendelet, a közösségnek joga volt arra, hogy a belső piac érdekében korlátokat írjon elő a mobiltelefon-szolgáltatók által a barangolásos hívásokért felszámított árakkal kapcsolatban - mondta ki kedden közzétett ítéletében a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság.

Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?