szerző:
MTI

Öt évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a Rába Futómű Kft. és az amerikai Marmon-Herrington nevű, hajtáslánc elemek gyártásával foglalkozó cég – közölte a Rába Nyrt. kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A cégek hosszú távú növekedést támogató, piaci és termékfejlesztéshez kötődő stratégiai kezdeményezések bevezetéséről döntöttek a speciális jármű futóművek és hajtásláncok piacán - olvasható a közleményben.

Az együttműködés a két társaság immár 27 éve tartó üzleti kapcsolatára épül, az új megállapodás a speciális tehergépjármű, katonai, és nem közúti (off-road) futóművek piacán a kiegyensúlyozott és fenntartható növekedést támogatva fókuszált üzletfejlesztési terveket körvonalaz.

A két társaság együttműködése tovább erősíti a Rába csoport pozícióját a speciális tehergépjármű szegmensben, és egybevág azzal a céllal, hogy a fejlesztési és tesztelési kapacitást és kompetenciákat a lehető legteljesebb mértékben kiaknázza a cég – idézi a közlemény Pintér Istvánt, a Rába Nyrt. vezérigazgatóját.

A közlemény szerint a stratégiai célkitűzések és elképzelések megfogalmazásán túl a megállapodás a termék innováció, a vásárlói érték növelés és a piacvezető termék-megkülönböztetés területén megfogalmazott célok megvalósításának időtervét is meghatározza. Az öt évre szóló terv új termékek és szolgáltatások bevezetését irányozza elő, így a piacon már bizonyított, jelenleg alapvetően egyfokozatú és bolygókerékhajtású futóművekből álló közös termékportfolió tovább bővíthető - hangsúlyozza a cég a közleményben.

A Marmon-Herrington tehergépjármű illetve speciális jármű hajtáslánc elemek vezető gyártója. Az 1931-ben alapított vállalat székhelye a Kentucky állambeli Louisville.

Rába Nyrt. 2010 első kilenc havi vesztesége jelentősen, 1,55 milliárd forintról 576 millió forintra csökkent, miközben az árbevétel változatlan, 25,48 milliárd forint volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Karrier

Csökkentett munkaidő a Rábánál

Az első negyedévben a győri Rába Járműipari Holding mindhárom üzletága csökkentett munkaidőben működik, s mivel a megrendelések nem nőnek, az eddigi kilátások alapján - bár még nincs döntés - minden bizonnyal az év második negyedévében is 32, illetve 36 órás lesz a munkahét - írja a Kisalföld hétfői számában.

Gazdaság

Az idén már forgalombővülést vár a Rába

Az idén már a forgalom bővülésére számít Pintér István, a Rába csoport elnök-vezérigazgatója, aki szerint a járműipar teljesítménye csupán évek múlva éri el a válság előtti szintet. A cégvezetővel a keddi Világgazdaságban jelent meg interjú.