szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mesterházy Attila szerint a jövő évi büdzsé felelőtlen és igazságtalan, feléli a jövőt.

Az MSZP nem szavazza meg jövő évi költségvetést, mert az nem bővíti a foglalkoztatást, nem indítja be a gazdasági növekedést, nem csökkenti a társadalmi különbségeket, nem felelősen próbál egyensúlyt teremteni, és nem olvasható ki belőle semmilyen modernizációs lépés.

Mesterházy Attila csütörtöki sajtótájékoztatóján megismételte: a jövő évi büdzsé felelőtlen és igazságtalan, feléli a jövőt. Véleménye szerint néhány év múlva nagyon komoly válságkezelő intézkedésekre lesz szükség a mostani költségvetés miatt. A szocialista pártelnök azt kérte az államfőtől, hogy ne írja alá a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényt, hanem küldje el előzetes normakontrollra az Alkotmánybírósághoz. Mint mondta, Schmitt Pálnak - volt uniós képviselőnek - tudnia kell, hogy az Európai Unió számára mennyire fontos alapérték a sajtó-, és a szólásszabadság.

Mesterházy Attila ismét jelezte: ha az államfő aláírja a törvényt, akkor az MSZP fordul az Alkotmánybírósághoz. Hozzátette: a kormány rossz útra tévedt, amely hatalmas nemzetközi felháborodást váltott ki. "Csak ez az egy törvény olyan sok kárt okozott Magyarország nemzetközi presztízsének, mint az elmúlt időszakban számos más esemény együttvéve" - fogalmazott. Az ellenzéki képviselő úgy látja, helyre kell állítani az ország presztízsét és ehhez felajánlotta az MSZP segítségét, mert mint mondta, a szocialista párt is abban érdekelt, hogy sikeres legyen a magyar uniós elnökség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nizzai késelés után a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Franciaországban

A nizzai késelés után a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Franciaországban

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől

Elszámolta magát a kormány az influenzavakcinával, és már nincs is honnan rendelni

Elszámolta magát a kormány az influenzavakcinával, és már nincs is honnan rendelni