szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszország aranytartaléka 135 tonnával nőtt a tavalyi első tizenegy hónapban, és ezzel a világ nyolcadik legnagyobb aranytartalékával rendelkezik, és ezzel megelőzte Japánt - az Arany Világtanács (WGC) pénteki jelentése szerint.

Georgij Luntovszkij, az orosz központi bank alelnöke a múlt héten azt mondta, hogy az elmúlt két évben 280 tonnával nőtt a bank aranytartaléka, és a jövőben is közel hasonló ütemben bővül majd, évente legalább 100 tonnával. Hozzátette, ezt a hazai termelés révén kívánják biztosítani, nem importtal.

A WGC adatai szerint a világ első kilenc legnagyobb aranytartalékával rendelkező országa (tonnában): 1. Egyesült Államok (8.965,6), Németország (3.749,8), 3. Nemzetközi Valutaalap (3.137,9), 4. Olaszország (2.702,6), 5. Franciaország (2.684,6), 6. Kína (1.161,9), 7. Svájc (1.146,5), 8. Oroszország (854,5), 9. Japán (843,5).
   
Oroszország a világ ötödik legnagyobb aranytermelője volt tavaly Kína, Ausztrália, az Egyesült Államok és Dél-Afrika után,  205,2 tonnával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Megkezdődött a francia-orosz-német csúcs

Az európai biztonság jövőjét célzó partnerségről kezdett tárgyalásokat hétfő este Nicolas Sarkozy francia és Angela Merkel német államfő. Az este folyamán csatlakozik hozzájuk Dmitrij Medvegyev orosz elnök.

Hírszerző/FH Tech

Rosszul kiszámolt üzemanyag miatt zuhant le az orosz rakéta

Rosszul számították ki a szükséges rakéta-hajtóanyag mennyiségét, ezért csapódott a Csendes-óceánba december elején a három orosz műholdat szállító rakéta - közölte pénteken az eset okait vizsgáló bizottság.

MTI Gazdaság

Eltűnt az orosz boltokból a hajdinakása

Dmitrij Medvegyev orosz elnök elismerte, hogy eltűnt a boltokból a hajdinakása, s a történtek tisztázását, a spekulánsok megbüntetését követelte, s azt ígérte, Oroszországban nem lesz hiány sem húsból, sem tejből, sem cukorból.

A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

Tovább szigorítanak Szlovákiában

Tovább szigorítanak Szlovákiában

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén