Tetszett a cikk?

Keddre némiképp elcsitultak az egyiptomi eseményekkel összefüggő aggodalmak a tőkepiacokon.

Európa vezető indexei a délelőtt végéhez közeledve 0,44-0,68 százalékos emelkedést mutattak az előző napi záráshoz képest, s felfelé indultak a hazai piacon is az árfolyamok.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe fél 12-höz közeledve 22 986 ponton állt, amely 1,2 százalékos növekedést jelent hétfőhöz képest, a forgalom ugyanakkor alig haladta meg a 2,5 milliárd forintot.

Valamennyi blue chip kurzusa pluszban járt ebben az időben: az OTP 2,1 százalékot szedett magára, 5680 forinton születtek ebben az időben üzletek, a Mol 1,2 százalékkal 22 610 forintig emelkedett, a Magyar Telekom 547 forinton forgott, 1,1 százalékkal a hétfői zárás fölött, a Richter 42 500 forintig jutott, amely 0,1 százalékos emelkedést jelent.

Ecoline


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!