szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Vegyépszer Zrt. székhelyét áttették egy nem túl impozáns Zala megyei, szentgyörgyvölgyi ingatlanra és változott a tulajdonosi szerkezet is: törölte ugyanis a cégbíróság a Nemzetközi Vegyépszer 50 százalékot meghaladó szavazati joggal bíró tulajdonosát, a Stelius Befektető Zrt.-t - tudta meg a Gazdaság.hu.

A Stelius törlésével az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint most nincs közzétett részvényese a Vegyépszernek. A 2009-es adatok szerint a Stelius 70 százalékos, az Inforg Ingatlanforgalmazó Zrt. 30 százalékos tulajdonos volt a részvénytársaságban.

A Nemzetközi Vegyépszer Zrt. bejelentett székhelye október óta egy Zala megyei, szentgyörgyvölgyi házikó. Bár két vezetékes számot is ismer hozzá a tudakozó, egyikre sem reagálnak. Szakértők szerint fizetési nehézségekkel küzdő vállalat esetén a csaknem egy időben történő székhely- és tulajdonosváltás gyakorta utal felszámolás előtti állapotra, legalábbis sokszor időhúzást jelent.

Nemcsak a Nemzetközi Vegyépszer székhelyét tették át a zalai falucskába, hanem oda költözött a Mahíd 2000 Magyar Híd és Szerkezetépítő Zrt. is, amely Vegyépszer-tulajdonban van. Erre a címre korábban két másik társaság volt bejelentve, az Eurostage Hungary Kft. és a Phoenix-Ceramics Kft.. Mindkét társaság olasz tulajdonban volt, mindkettőt felszámolás alá vonták, majd megszűntek 2006-ban, illetve 2005-ben.

A Nemzetközi Vegyépszert érintő további változásokat is közzétett a közelmúltban a Cégközlöny. Több munkavállalót is töröltek a cégjegyzésre jogosultak köréből, másrészt a Vas Megyei Bíróság biztosítási intézkedést rendelt el. A bírósági végrehajtásról szóló törvény szerint ha a követelés kifizetése veszélyben van, akkor a bíróság elrendelheti a követelés biztosítását vagy meghatározott dolog zárlatát.

Az Index decemberben írt arról, hogy csődközeli helyzetben van a Vegyépszer Zrt. jogutódjaként megalakult Nemzetközi Vegyépszer Zrt. A társaság három útépítésen dolgozott, de sajtóhírek szerint leállt a munkával. Jelentősnek beharangozott külföldi - líbiai, iraki, romániai - projektjei sem indultak be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!