Tetszett a cikk?

Emelkedni, határozottan és egyértelműen. Nincs más irány – legalábbis ezt mutatják a piacok a hét első napjának délelőtti óráiban.

Európa főbb piacai 1 százalék körüli pluszban álltak fél órával dél előtt, s ennyit szedett magára a BÉT vezető részvényindexe is a kereskedés szűk első három órájában.

A vezető részvények mind emelkedtek: a Mol 1,4, az OTP 1,3, a Magyar Telekom 0,4, a Richter 0,2 százalékkal állt magasabban a pénteki záróárnál ebben az időben a pénteki. Ez az olajipari társaságnál 22 920, a bankrészvénynél 5960, a telekomnál 548, a gyógyszerrészvénynél 42 600 forintos árfolyamot jelent.

A nap egészére jó hangulatot és emelkedést várnak a kereskedők. Komolyabb súlyú makroadatot ma nem publikálnak, amely érdemben befolyásolhatná a piacokat.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!