Tetszett a cikk?

Több napi menetelés után eséssel indult a kedd a tőzsdéken. Európa főbb piacai a nyitás után nem sokkal felfelé indultak, a magyar piac indexe, a BUX viszont egyelőre tovább csorog lefelé…

Párizs, London és Frankfurt is a hétfői zárás környékére tornázta fel magát a délelőtt végéhez közeledve, de a pesti börzén még nem sokkal dél előtti is estek az árfolyamok. Viszonylag élénk kereskedés mellett (a forgalom meghaladta a 10 milliárd forintot) a BUX 1,3 százalékos mínuszt mutatott a hétfői záráshoz képest, ebben az időben 23 227,7 ponton állt.

Az ármozgások magyarázataként szolgálhat a reggel publikált kiábrándító ipari adat is, valószínűbb azonban, hogy a megelőző napok meredek emelkedése utáni profitrealizálás nyomja a piacot.

A vezető részvények közül egyedül a Magyar Telekom tartotta magát, amely ebben az időben 548 forinton, 0,2 százalékkal az előző napi zárás fölött járt. A Mol 1,3, az OTP 0,7, a gyorsjelentését ma publikáló Richter 3,7 százalékot bukott, az olajipari társaság részvénye 22 685, a bankrészvényre 5947, a gyógyszerpapírra 40 795 forinton kötöttek a délelőtt végéhez közeledve üzletet.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!