szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt napokra jellemző zuhanást követően pénteken kissé erősödött a pesti börze vezető indexe.

A benchmark a hét első kereskedési napján ugyan még emelkedni tudott, az ezt követő három napban azonban majd 1500 pontot veszített értékéből, s csütörtökön zárásra 22 084 pontig ereszkedett. Eleinte úgy festett pénteken is folytatódik a negatív tendencia. A BUX egy hajszállal ugyan a csütörtöki végső érték felett kezdett, de néhány percnyi kereskedés után már a negatív tartományban járt. Ezúttal azonban jött az újabb fordulat, a mutató fél 10 környékén emelkedésnek indult, s végül 1,3 százalékos pluszban, 22 370 ponton zárt.

A vezető papírok mindegyike 1 százalékot meghaladó mértékben erősödött. A legjobban az OTP teljesített, amely 1,7 százalékkal 5700 forintig menetelt, de 1,3 százalékos pluszban állt meg a Mol is 21 625 forinton. A gyorsjelentése óta folyamatosan eső Richter ezúttal 1,2 százalékot kapaszkodott, s 39 700 forinton zárt, míg a Magyar Telekom papírjaival 537 forinton született az utolsó kötés, ez pedig 1,1 százalékos javulást jelent.

A forgalom némileg elmaradt a megszokottól, 12,5 milliárd volt, szemben az elmúlt három hónap majd 16 milliárdos átlagával. Az OTP volt a legkeresettebb: a bankpapírt 9 milliárd forint értékben adták-vették.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!