szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Alacsony forgalom mellett emelkedett a pesti börze vezető indexe a hét első kereskedési napján.

A BUX-ot úgy fest se Orbán Viktor ülésszakot nyitó – a tervezett intézkedésekkel kapcsolatos konkrétumokat teljesen mellőző – beszéde, se a Magyar Nemzeti Bank és a kormányzat újabb csörtéje nem viselte meg komolyabban. Sőt az alacsony forgalomból arra lehet következtetni, hogy a befektetők jelenleg nem igazán foglalkoznak Magyarországgal. A pesti benchmark 1 százalékot meghaladó pluszban kezdett, majd kissé lejtőre került, a kereskedés utolsó szakaszában azonban ismét emelkedett, így végül 0,81 százalékkal a pénteki végső érték felett 22 552 ponton zárt.

A vezető papírok felemásan teljesítettek. Miközben a reggel kellemes iraki híreket közlő Mol nap végére 3,1 százalékkal 22 300 pontig erősödött, míg a Richter 0,5 százalékkal 39 895 forintig drágult, addig az OTP 0,9 százalékot veszítve értékéből 5650 forinton zárt, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékos ereszkedést követően 536 forinton végzett.

A forgalom valamivel több, mint 11,4 milliárd forint volt, szemben az elmúlt három hónap 15,7, és a megelőző egy esztendő 21,1 milliárdos átlagával. A legkeresettebb továbbra is az OTP (6,2 milliárd forint), de átlag felett teljesített ma a Mol is (3,2 milliárd).

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!