szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) kedden bevezetett Plotiunus Vagyonkezelő Nyrt. értékesítette saját részvényei többségét az első kereskedési napon.

A társaság 110.000 saját részvényt értékesített 1.539 forintos átlagáron, így a tulajdonában 33.192 darab részvény maradt, amely a törzsrészvények 12,93 százaléka, a teljes kibocsátott alaptőkének pedig a 11,70 százaléka - közölte a Plotinus a BÉT honlapján. A Plotinus megerősítette, hogy tőzsdén keresztül szeretné értékesíteni saját tulajdonú részvényeit, és amennyiben befektetői igény mutatkozik, akkor még idén nyilvános és/vagy zártkörű kibocsátással további tőkét kíván bevonni. A társaság elsősorban a magyar és a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon fektet be, magas kockázatvállalással, de van reálgazdasági érdekeltsége is.
   
A miskolci székhelyű, 70,9 millió forint jegyzett tőkéjű társaság 256.756 darab 250 forint névértékű törzsrészvényét vezette be a tőzsdére. A bevezetett mennyiség össznévértéke 64,2 millió forint. A törzsrészvényeken kívül a társaságnak 26.739 darab szavazat- és 200 darab osztalékelsőbbségi részvénye is van, ezek azonban nem szerepelnek a tőzsdén. A Plotinus Nyrt. tulajdonosai magyar magánszemélyek, akik a tőzsdei bevezetést követően 180 napos eladási moratóriumot vállaltak a tulajdonukban lévő részvényekre. Ezen időszak alatt csak a társaság saját tulajdonában lévő részvényeket lehet értékesíteni a tőzsdén keresztül. A Plotinus részvények forgalma 224,9 millió forintot ért el az első kereskedési napon, kedden, a papírok 1.520 és 1.600 forint közötti árfolyamon forogtak, záróáruk 1.588 forint lett. Szerdán tovább nőtt az árfolyamuk, délelőtt elérte az 1.680 forintot.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket

65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Hétfőtől a közműszolgáltatóknál is szünetel a személyes ügyintézés

Hétfőtől a közműszolgáltatóknál is szünetel a személyes ügyintézés