szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tizenöt pont körüli, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 húsz pont körüli előrelépéssel nyithat szerdán.

Az utóbbi hetek vegyes, lassan emelkedő irányzatát folytatva a piacok szerdán ismét emelkedéssel kísérletezhetnek londoni elemzők szerint. Iránymutatást az amerikai határidős jegyzések adnak a keddi New York-i visszaesés után. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 kedden 23,01 pontos, 0,38 százalékos romlással 6.037,08 ponton zárt, 2,32 százalékkal magasabban az év végi értékénél. A DAX-30 kedden 3,41 ponttal, 0,05 százalékkal 7.400,04 pontra emelkedett, 7,03 százalékkal az év végi értéke fölött végzett. Az amerikai tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé (DJIA) szerdán, reggelre 0,29 százalékkal 12.237 pontra, az S&P 500-asé 0,28 százalékkal 1.330,00 pontra, a Nasdaq piac összetett mutatójáé 0,29 százalékkal 2.388,50 pontra javult. Kedden a DJIA 41,55 pontos, 0,34 százalékos süllyedéssel 12.226,64 ponton zárt, 5,61 százalékkal az év végi értéke fölött. A Nasdaq mutatója 12,83 pontos, 0,46 százalékos mínusszal 2.804,35 ponton végzett, 5,71 százalékkal meghaladva az év végi értékét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Papp József Vélemény

Daimler-részvények a pesti tőzsdén?

A multiknak a magyar állam milliárdos támogatásáról le kellene mondaniuk, ezt a pénzt részvénykibocsátások formájában a pesti tőzsdéről kellene előteremteniük, úgy, hogy a részvényesek csak kisebbségi tulajdont szerezhetnének– javasolja Papp József a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézetének docense.

MTI Gazdaság

Nyugat-európai tőzsdei várakozások

Kedden vegyesen kezdhetik a kereskedést a fontosabb nyugat-európai tőzsdemutatók, a hétfői záráshoz képest nem várható nagy elmozdulás. Elemzők szerint a piac várakozó állásponton van, várja az euróövezet adósságválságával kapcsolatos fejleményeket.

MTI Gazdaság

Kilenchavi csúcson a tokiói tőzsde

A tokiói értéktőzsde fő mutatója szerdán harmadik napja emelkedett, ezúttal már kilenchavi csúcsra. A vásárlókedvet a dollárhoz lépest nyolcheti mélységben járó jen növeli, már nem csak az exportérdekelt cégek, hanem a bankok részvényei iránt is.

MTI Gazdaság

Fordulat a nyugati tőzsdéken

A reggeli csökkenő nyitás után egy óra múltán már pluszban voltak a vezető tőzsdemutatók Európában, elsősorban annak köszönhetően, hogy a Danone a vártnál nagyobb profitot jelentett a tavalyi évről, és jelentősen nőtt a brit Barclays bank adózott eredménye is 2010-ben.

Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

A győri polgármester "égbekiáltó baromságnak" nevezte az országos kórház-főigazgató kijelentését

A győri polgármester "égbekiáltó baromságnak" nevezte az országos kórház-főigazgató kijelentését

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba