szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint 30 éves csúcsra emelkedett pénteken az ezüst ára: egy uncia a nemesfémből 31,95 dollárt ért Frankfurtban, és ez 1980 márciusa óta a legmagasabb jegyzés.

Az arany ára ugyanakkor az 1.400 dollárt közelítette unciánként péntek reggel: 1.388,15 dolláros jegyzése öthetes csúcs. Ezzel január vége óta 50 dollárral nőtt az aranyár, amelyet továbbra is az inflációs aggodalmak, a közel-keleti helyzet és az élénk kínai kereslet hajt fel.

Elemzők szerint az arany a pénteken kezdődő G20-csúcsértekezletből is profitálhat, mivel azon a dollárnak a jelenlegi globális valutarendszerben betöltött domináns szerepét is megvitatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!