szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közel egy évig keresték az új gyár helyszínét, és végül jó döntést hoztak a Daimler AG cégcsoport illetékesei a kecskeméti helyszín kiválasztásával - mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken Kecskeméten.

"Két év elteltével nem bántuk meg a döntésünket, mert minden az előzetes tervek szerint halad, és 2012 első negyedévében legördül a futószalagról az első eladásra gyártott kecskeméti Mercedes-Benz személygépkocsi" - mondta a gyár igazgatója a szűkebb térség üzletemberei részére szervezett találkozón. Az igazgató felidézte a tervezés óta eltelt időszakot, kiemelve, hogy kevesebb mint egy év alatt építették fel a 441 hektáros területen az épületeket, melyek 30 hektárt foglalnak el.

Frank Klein elmondta: naponta kétezer munkás dolgozik azon, hogy májusra a robotok és a gépsorok is üzemkész állapotba kerüljenek, és megkezdődhessen a tesztelés. Az ügyvezető igazgató szólt arról, hogy februárig már 720 magyar dolgozó áll a Mercedes-Benz alkalmazásában. A 2011-es év végére a gyár dolgozóinak létszáma el fogja érni a kétezret, ebből a tervek szerint 1700 magyar munkavállaló lesz. Frank Klein hangsúlyozta: a gyár építése során a munkálatok 80 százalékát magyar munkavállalókkal végeztették el.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet a cég honlapjára, ahol folyamatosan figyelemmel lehet kísérni, hogy mely területen van munkafelvétel, valamint azt is, hogy milyen tevékenységekre pályázhatnak vállalkozások a létesítmény-üzemeltetés területén. Elmondta, hogy a termelés beindítása után a beszállítókkal együtt a régióban közel tízezer embernek fog munkát biztosítani a kor legmagasabb technikai színvonalán épülő gyár. Hozzátette, hogy Stuttgartban már kiválasztották a magyar beszállítókat.

A gyár területén kialakítandó telephelyen öt logisztikai szolgáltató fogja a gyártás folyamatosságát biztosítani, ezek önmagukban 800 embert foglalkoztatnak majd. A Mercedes-Benz a képzésre is komoly hangsúlyt helyez, 500 fiatal képzésében vesznek részt Kecskeméten, valamint a helyi főiskolával is hosszú távú együttműködést kötöttek - fűzte hozzá. Frank Klein szerint a Kecskeméten készülő személygépkocsik a Mercedes-Benz legmagasabb minőségi követelményeinek is meg fognak felelni.

A kecskeméti gyár a Daimler cégcsoport rastatti gyárával működik együtt, amely a Mercedes-Benz kompaktjármű szegmensének kompetenciaközpontja. Magyarországon a Mercedes-Benz A- és B-osztály utódgenerációját képviselő négy modell közül kettőt gyártanak majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindössze 200 méter út felújítására pályáztak Nemespátrón, de csak 140-re adott pénzt a kormány

Mindössze 200 méter út felújítására pályáztak Nemespátrón, de csak 140-re adott pénzt a kormány

Az elmúlt 30 évben Joe Biden az első amerikai elnök, aki a csendes generáció tagja

Az elmúlt 30 évben Joe Biden az első amerikai elnök, aki a csendes generáció tagja

Silent Shadow néven jöhet az első elektromos Rolls-Royce

Silent Shadow néven jöhet az első elektromos Rolls-Royce