szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszületett szombaton a világ legfontosabb gazdaságait tömörítő szervezet, a G20-csoport soros francia elnöksége által javasolt megállapodás a globális egyensúlytalanságok mérésénél használható mutatókat illetően - közölték diplomáciai források a pénzügyminiszterek párizsi tanácskozásának zárónapján.

A pénzügyminiszterek egyebek között olyan, mindegyikük számára elfogadható mutatókat kerestek, amelyek irányadók lehetnek az egyes országok gazdaságpolitikájának alakításában és segíthetnek megakadályozni a globális egyensúlytalanságok által okozott károkat. A globális egyensúlytalanságok mérésénél használható négy-öt mutatót illetően Kínával alakult ki a legnagyobb vita, de végül megszületett a kompromisszum.

A kétnapos megbeszélésen az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsának soros elnökeként részt vett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Kína a G20-találkozón a nemzetközi pénzügyi rendszer reformját javasolja

Kína szükségesnek tartja a nemzetközi pénzügyi rendszer reformját, annak érdekében, hogy megakadályozzák külföldi vagyonok egy bizonyos valutában történő koncentrálódását - írta a kínai központi bank vezetője abban a kiadványban, amelyet a G20 pénzügyminiszterek pénteken megkezdődött találkozója alkalmából tettek közzé.

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Ha nem is a helyszínen, de online élvezhetjük a Lázár tesók lemezbemutatóját

Ha nem is a helyszínen, de online élvezhetjük a Lázár tesók lemezbemutatóját