szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtök kora délután a szerdai záróértékkel birkózott a BUX, amely korábban 1,5 százalékos mínuszban is megfordult már ma.

Bár masszív mínuszban kezdett, kora délutánra a szerdai zárószint környékére kapaszkodott a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe. A BUX 22 197 ponton indította a napot, majd az első percek esését követően 22 030 pont alatt, 1,5 százalékos mínuszban is megfordult. Ezt követően azonban emelkedni kezdett az index, s meg sem állt a tegnapi végső értékig, 22 350 pontig. A szerdai záróérték azonban komoly ellenállásnak tűnik: az elmúlt órákat szűk sávban mozogva töltötte a benchmark, amely fél 1 magasságában 8,7 pontos (0,03 százalékos) esést mutatott.

A vezető papírok felemásan teljesítenek. A tegnap megbotló, de egyébként jól teljesítő Mol 1,8 százalékkal erősödik (23 000 forint), míg a gyorsjelentését ma nyilvánosságra hozó Magyar Telekom 1,9 százalékkal 549 forintig kapaszkodott. A Richter és az OTP azonban lefelé vette az irányt: a bankpapír jelenleg 2 százalékos mínuszban jár 5478 forintnál, míg a gyógyszeripari vállalat részvényei 37 865 forinton forognak, 0,7 százalékkal a szerdai záróár alatt.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!