szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Erősödött a forint csütörtökön kora reggel az egy nappal korábbihoz képest, 7 óra körül az eurót 271 forint, a svájci frankot pedig 211 forint közelében jegyezték.

Elemzők szerint a kelet-közép-európai térség piacain a forintárfolyam alakulására és az OTP 2010 utolsó negyedévi jelentésére koncentrálódik a figyelem. A befektetők csalódottan fogadták, hogy a magyar kormány költségvetési átalakító terve kevés konkrét részletet tartalmaz, a negatív hangulat pedig meggátolhatja a forint további erősödését. 

"Biztató, hogy a hangsúly a kiadási oldalon van, de további részletek szükségesek a program hitelességének erősítéséhez, hiszen a bankadó és a társasági adó hosszabb ideig marad a jelenlegi, magas szinten" - idézte a Dow Jones amerikai gazdasági hírügynökség Szentiványi Nórát és Mike Trounce-t, a JP Morgan elemzőit, akik szerint a tervben szereplő fiskális célok reálisnak tűnnek, de kevés a részlet, a megvalósításban pedig kockázatok rejlenek. 

Csütörtökön a forint kissé tovább erősödhet az euróval szemben, de az erősebb árfolyam rövid életű lehet, ha nem hoznak nyilvánosságra hamarosan hiteles takarékossági intézkedéseket - mondta Kerékgyártó Imre a Commerzbanktól. A Raiffeisen Bank szerint az euró jegyzése a 268,71 és 271,40 forint közötti sávban mozoghat rövid távon. 

Csütörtökön kora reggel egy euró 271,30 forintot ért. Egy nappal korábban 272,60 forinton, előző este 270,78 forinton jegyezték az eurót. Egy svájci frank 211,39 forintba került csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon, az egy nappal korábbi 213,70 forint és az előző esti 211,80 forint után. A dollárt 195,39 forinton jegyezték csütörtök reggel, a 24 órával korábbi 198,20 és a 12 órával korábbi 195,22 forint után. Száz japán jen 238,72 forintba került csütörtök reggel 7 óra körül a nemzetközi bankközi devizapiacon. Szerda reggel 241,99 forintba, szerda este 239,05 forintba került száz jen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Áder János a szegedi professzorról: Ha valóban az hangzott el, az minősíthetetlen

Áder János a szegedi professzorról: Ha valóban az hangzott el, az minősíthetetlen

Telefonon is játszható a legendás Magic – majdnem úgy, mint a papírkártyákkal

Telefonon is játszható a legendás Magic – majdnem úgy, mint a papírkártyákkal

A Siri elkotyogta, hogy áprilisban újabb Apple-bemutató lesz

A Siri elkotyogta, hogy áprilisban újabb Apple-bemutató lesz