szerző:
FH/Hírszerző
Tetszett a cikk?

Januárban csaknem 700 ezren vették igénybe a családi adókedvezményt, azaz minden ötödik munkavállaló élt az év elején bevezetett lehetőséggel - közölte pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A családi adózást januárban vezették be, az adóhatóság kimutatása szerint az első hónapban már csaknem 700 ezer magánszemély vette igénybe a családi kedvezményt, és az állam mintegy 12 milliárd forintot hagyott a családoknál. Máshogyan számolva ez azt jelenti, hogy a csaknem 3,7 millió munkavállaló közül minden ötödik már az első havi fizetésénél érvényesítette a kedvezményt. Az érintetteknek összességében 74 milliárd forint jövedelem után nem kellett adózniuk - írja a minisztérium a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken kiadott közleménye.

A közlemény szerint ez háztartásokra vetítve ez azt jelenti, hogy a gyermeket nevelők jövedelméből családonként több mint 100 ezer forint kereset maradt érintetlen, azaz a családi kedvezmény hatására átlagosan mintegy 16 ezer forinttal nőtt a családok jövedelme.

A Nemzetgazdasági Minisztérium számai szerint a családi adózás bevezetése előtt évente 13 milliárd forint körüli összeg maradt a családoknál, és a kedvezményt korábban csak 110 ezer család tudta igénybe venni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó Péter covidos eszmecserét tartott Majkával

Szijjártó Péter covidos eszmecserét tartott Majkával

Alig egy hónappal a kirúgása után, új helyen folytatja az M4 Sport riportere

Alig egy hónappal a kirúgása után, új helyen folytatja az M4 Sport riportere

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton