szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtökön hat egymást követő veszteséges nap után már emelkedő indexeket is várnak az európai tőzsdék nyitásakor.

Emelkedést is várnak az európai tőzsdék nyitásakor. Mintegy két órával az európai kereskedés kezdete előtt piaci szakértők a londoni FTSE-100 indextől 2-8 pontos, 0,1 százalékos, a frankfurti DAX indextől 7-8 pontos, 0,1 százalékos emelkedést, míg a párizsi CAC-40 indextől pedig 7-10 pontos, 0,3 százalékos gyengülést vártak. Csütörtök reggel az amerikai határidős tőzsdeindex jegyzések is emelkedő nyitásra utaltak. A japán piacon csütörtökön már erősen érezhető volt az árfolyamveszteséget elszenvedett részvények felvásárlása és hasonló folyamatra lehet számítani az európai piacokon is. 

Szerdán az indexek jelentős, két százalék körüli veszteséggel zártak: az FTSE-100 index 1,70 százalékkal 5598,23 pontra, a DAX 2,01 százalékkal 6513,84 pontra, a CAC-40 2,23 százalékkal 3696,56 pontra esett. A vezető európai részvények árfolyamát követő FTSEurofirst 300 index szerdán 1,6 százalékot veszítve, három és fél hónapja a legalacsonyabb értékre esett vissza. Az index az egy hónapja elért idei csúcsához képest már 10 százalékkal gyengült. 

Az olaj ára szerény mértékben emelkedett az európai kereskedés közeledtével, miután ismét az arab világban terjedő zavargásokra terelődött a piacok figyelme. Az ázsiai kereskedés során az olaj ára még esett a japán természeti- és nukleáris katasztrófa lehetséges gazdasági következményei miatt. A WTI nyersolaj legközelebbi szállítású határidős jegyzése hordónként 98,40 dollár, 42 centtel, 0,43 százalékkal magasabb a szerdai amerikai zárásnál. A Brent nyersolaj jegyzése 111,04 dollár hordónként, 44 centtel, 0,4 százalékkal magasabb az előző zárásnál. Az arany ára csökkent: a határidős jegyzés legközelebbi teljesítésre 1394,60 dollár unciánként, 1,50 dollárral, 0,11 százalékkal gyengébb az amerikai zárásnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül