szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hitelesnek nevezték londoni felzárkózó piaci elemzők a magyar jegybank monetáris tanácsának két újabb tagjelöltjét.

A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési és elemző részlegének felzárkózó térségi szakelemzői Cinkotai János és Kocziszky György hétfői parlamenti meghallgatása utáni kommentárjukban annak a véleményüknek adtak hangot, hogy "mindkét (jelölt) hiteles". A JP Morgan szakértői szerint a jelölések "tovább enyhíthetik azokat az aggályokat, hogy az új kinevezettek politikailag motiváltak lesznek, és megbízatásuk kamatcsökkentésre szól".

A ház citybeli elemzői hétfői kommentárjukban úgy vélekedetek, hogy a jelöltek háttere és a parlamenti meghallgatáson tett nyilatkozataik alapján Cinkotai János a monetáris testület "héjább" - vagyis pénzügypolitikai szigorra hajló - táborához csatlakozhat, Kocziszky György ugyanakkor "inkább galamb benyomását kelti".

Az RBC Capital Markets befektetési társaság londoni felzárkózó piaci elemzői hétfői kommentárjukban úgy fogalmaztak, hogy a két új jelölés "várakozásaink ellenére nem negatív". Az Eurasia Group nevű globális pénzügyi kockázatelemző csoport londoni szakértői közölték: várakozásuk szerint az MNB pénzügypolitikája enyhébbé válik ugyan, "de nem radikális mértékben".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul az előválasztáson

Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul az előválasztáson

Több mint három évre bezár a párizsi Pompidou Központ

Több mint három évre bezár a párizsi Pompidou Központ