szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Idén 1175,9 millió forint költségvetési támogatást kapnak működési kiadásaikra az úgynevezett I. kategóriába sorolt együttesek; ebből 1070,1 millió forint jut a szimfonikus zenekaroknak, 105,8 millió pedig az ugyancsak ilyen besorolású énekkaroknak; erről a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) rendeletben határozott.

A NEFMI kultúráért felelős államtitkársága által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint a rendelet tartalmazza a támogatások elosztásának és folyósításának részletes szabályait. A költségvetési forrásra a helyi önkormányzatok, mint fenntartók vagy támogatók pályázhatnak; a támogatási igényt legkésőbb 2011. április 15-ig kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz, a határidő jogvesztő.

Az elnyert összegek többek között személyi jellegű kifizetésekre, tiszteletdíjakra, hangversenyszervezéssel, turnéval kapcsolatos kiadásokra, közvetítésekkel, hang- és képfelvételek készítésével, kiadásával kapcsolatos költségekre, hangszerek beszerzésére, kölcsönzésére, kották digitalizálására fordíthatók. A támogatásokkal legkésőbb a tárgyévet követő június 30-ig kell elszámolni, azzal, hogy az ezen időpontig fel nem használt összegek visszafizetendők a központi költségvetésbe - szerepel a NEFMI közleményében.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!