szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A beruházás összege bruttó 4,72 milliárd forint, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig uniós támogatás.

Nyár végére fejeződik be a 86-os út március közepén kezdett felújítása - áll a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. honlapján olvasható közleményben. A felújítás során az út mintegy 33 kilométeres szakaszát teszik 11 és fél tonnás járművek számára járhatóvá úgy, hogy - a felső másfél-két centiméter lemarása után - 15 centiméteres új aszfaltréteg terítenek a pályára. A Bősárkány térségében futó 3 kilométeres szakaszon teljes burkolatcserét hajtanak végre, 19 centiméteres új aszfaltréteg beépítésével - írják.

Bősárkány és Jánossomorja lakott területének kezdeténél és végénél a beruházás részeként forgalomcsillapító szigetek épülnek. A felújított szakaszon hét csomópontot és egy-egy, a Rábca, illetve a Hanság-főcsatorna felett átívelő hidat újítanak fel, valamint két ívkorrekciót is kialakítanak. A beruházás összege bruttó 4,72 milliárd forint, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig uniós támogatás.

 

 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét