szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az idén 50 milliárd forint konszolidált adózás előtti nyereséget tervez a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM), szemben a 2010-ben elkönyvelt 36 milliárd forinttal - közölte Baji Csaba, az MVM elnök-vezérigazgatója kedden.

A konszolidált árbevétel az idén a tervek szerint 600 milliárd forint lesz, míg tavaly  577,47 milliárd forint volt.

A csoport az idén kilép a gázpiacra. A gáz nagykereskedelmi tevékenységet az MVM Partner nevű leányvállalat kapta meg, a gázvezeték építést pedig az OVIT végzi. Az MVM-nek ez a leánycége már engedélyt kért a magyar-szlovák földgázvezeték építésére - mondta Baji Csaba. Hozzátette: a beruházást európai uniós forrásból, saját erőből és banki hitelből finanszírozzák. Az építés költségét az elnök-vezérigazgató még nem tudta megmondani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!