szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A japán Sony szórakoztatóelektronikai csoport 259,59 milliárd jen veszteséget jelentett csütörtökön a márciussal zárult üzleti évéről adózás után, több mint hatszor nagyobbat az előző évi, 40,8 milliárd jenes hiánynál.

Az üzleti eredmény szintén több mint hatszoros volt, csak a pozitív oldalon: 199,82 milliárd jenre nőtt 31,77 milliárdról. Főleg a játékok üzletága javította az eredményt. Ebből adóelszámolás-változások miatt lett veszteség a részvényeseket megillető profit szintjén. A csoport 425,34 milliárd jen adót fizet az elmúlt pénzügyi év után az előző évi 13,96 milliárd helyett. A bevétel 7,181 billió jenre csökkent 7,214 billióról. A most folyó üzleti év egészére 80 milliárd jenes adózott eredményt, 200 milliárd jenes üzleti eredményt és 7,5 billió jenes bevétel jósolt magának a cég a csütörtökön megjelent beszámolóban.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Javít a biztonságon a Sony az adatlopás után

A Sony jelentősen javít a biztonsági intézkedéseken a PlayStation Network játékhálót ért minapi durva hackertámadás után - közölték vasárnap a japán cégnél. A társaság egyúttal bocsánatot kért kárt szenvedett ügyfeleitől, és jelezte, térítésmentesen ajánlanak fel bizonyos szolgáltatásokat a károsultaknak.

hvg.hu Tech

Az EU egységesen lép fel az iPhone-ok adatvédelmi ügyében

Az EU adatvédelmi munkacsoportjának elnöke, Jacob Kohnstamm lépéseket helyezett kilátásba az Apple iPhone helymeghatározási információk gyűjtése és tárolása, valamint a Sony Play Station hálózat személyes adatokkal történt visszaélés gyanúja miatt. Új jelenség, hogy a munkacsoport aktívan igyekszik koordinálni a tagállami adatvédelmi biztosok fellépését.

Iván Kristóf: A járványmatematikai modell azt mutatja, hogy a vírus terjedése tetőzött

Iván Kristóf: A járványmatematikai modell azt mutatja, hogy a vírus terjedése tetőzött

És akkor 2,5 millió beoltott kellett ahhoz, hogy a kormány végre korlátozza a bolti tumultust

És akkor 2,5 millió beoltott kellett ahhoz, hogy a kormány végre korlátozza a bolti tumultust

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél