szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A görög idegenforgalomban egyáltalán nincs jele a válságnak: német hírportálok szerint kétszámjegyű a növekedés a beutazó turizmusban. Ezzel szemben a belpolitikai zavargások során megtépázott Egyiptomba és Tunéziába kevesebben utaznak.

©
Csupán Németországból két és félmillióan tervezik az idén felkeresni Görögországot, ami a tavalyinál 200 ezerrel több. A görög idegenforgalmi szakma arra számít, hogy az idén 12 százalékkal több turista érkezik az országba, mint tavaly, nagyjából 16 millió. Ez megfelel az előző évek átlagának.

Ágazati elemzők szerint a növekedés egyebek mellett arra vezethető vissza, hogy a válság és a halálos áldozatokat is követelő sztrájkok miatt tavaly sokan elhalasztották utazásukat, és ezt most bepótolják. Másrészt a görögországi nyaralás most egyfajta szolidaritásként is felfogható például a németeknél, akik általában nagy előszeretettel nyaralnak a görög szigeteken.

Hozzájárul Görögország népszerűségének a növekedéséhez az is, hogy a turisták elkerülik Tunéziát és Egyiptomot. A tunéziai idegenforgalmi hivatal arra számít, hogy a tavalyi hétmillióhoz képest jó ha három és félmillióan keresik fel Tunéziát az idén. Ez nagy csapás a tízmilliós országban, ahol majdnem félmillióan élnek az idegenforgalomból, és a nemzeti össztermék 7 százalékát a turizmus adja.

A vendégek becsalogatása érdekében jelentős árengedményeket tesznek a zavargások által leginkább érintett észak-afrikai országok idegenforgalmi vállalkozásai. A tunéziai és egyiptomi nyaralás most a szokásosnál 30 százalékkal olcsóbb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

740 lóerős lett a kis BMW M2

740 lóerős lett a kis BMW M2

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak