szerző:
Szegő Iván Miklós
Tetszett a cikk?

Péntek délben lejárt a „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” Európai Uniós támogatással megvalósuló nagyprojekt negyedik járműbeszerzési tenderének ajánlattételi határideje – közölte a hvg.hu-val a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK).

Az ajánlatkérési dokumentációt 10 járműgyártó cég vásárolta meg. A 31 új villamos jármű és hozzájuk kapcsolódó áruk és szolgáltatások szállítására végül hat ajánlat érkezett be. A jármű tenderre beérkezett pályázati anyagok értékelése után előreláthatólag augusztusban lehet eredményt hirdetni, és - amennyiben az ajánlattevők nem fordulnak jogorvoslati kérelemmel a Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottsághoz – szeptemberben várható szerződéskötés.

Miskolcon más fejlesztés is zajlik: a tanévkezdésre megújult sínpályán már a Kilián városrészig közlekednek a villamosok.

Az AnsaldoBreda megegyezett a Digéppel

A hvg.hu információ szerint a villamostender kapcsán csütörtökön együttműködési megállapodást kötött az AnsaldoBreda S.p.A. és a miskolci Digép Hungary Kft.- mint a Digép Ipari Parkban meghatározó termelési és technológiai profillal rendelkező társaságok képviselője. Ha az AnsaldoBreda megnyeri a tendert, úgy a szállítandó villamosokhoz a Digép Hungary Kft. fővállalkozásában az ipari parkban termelő társaságok szállítanák a komplett forgóvázakat, illetve a későbbiekben a szervízelést is a Digép biztosítaná. Mindez körülbelül 50 főnek biztosítana Diósgyőrben új munkahelyet – tudta meg a hvg.hu.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Sokba került: megszűnik Miskolcon a városőrség

A Városőrséget működtető Safety Sector Kft. és a miskolci önkormányzat között csütörtökön, közös megegyezéssel szűnik meg a szerződés; a városőrök munkája az önkormányzatnak sokba, évente mintegy 130 millió forintba került - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

Kovács István Itthon

Nincs többé őrség a miskolci "gettóban"

Ötven fős városőrség működik 2008. novemberétől Miskolcon, de járőrözésük leginkább az Avas lakótelepre koncentrálódott. Akkorra költözött 500 család a fészekrakó program segítségével a városrészbe, akiknek antiszociális viselkedését nem tudták kezelni az ott élők. A városőrség ebben segített, ám július 1-től Miskolc önkormányzata nem tart igényt a munkájukra.

MTI Hírek

Futurisztikus NABI-buszt teszteltek Miskolcon

A North American Bus Industries (NABI) Kft. Sirius típusú autóbuszát tesztelték az elmúlt napokban Miskolcon, az utasok és a járművezetők is általában kedvezően nyilatkoztak az amerikai tulajdonban lévő társaság új járművéről, a miskolci tömegközlekedési cég a közeljövőben mintegy száz autóbusz beszerzésével számol.

Daruval emeltek ki lakásából egy majd 300 kilós embert Franciaországban

Daruval emeltek ki lakásából egy majd 300 kilós embert Franciaországban

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Gyalogosok közé hajtott egy autós Trierben, négyen meghaltak

Gyalogosok közé hajtott egy autós Trierben, négyen meghaltak