szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatalmasat zuhant az amerikai tőzsde csütörtökön, magyar idő szerint késő este. A svájci frank közben 254 forint/frankig erősödött átmenetileg, aztán 253 forint körül járt a frank, éjjel fél tizenkettő körül.

A New York-i tőzsde legszélesebb vállalati kört átfogó részvényindexe, az S&P 500 4,8 százalékot esett csütörtökön, (magyar idő szerint késő estére), ami 2009 februárja óta a legnagyobb zuhanás a börzén - írja a Bloomberg hírügynökség. Az index értéke 60 ponttal csökkent, és 1200 pontg süllyedt, ami 12 százalékos veszteség április 29. óta.

Ilyen rosszul 2010 novembere óta nem állt az ötszáz részvényt tömörítő tőzsdemutató. A forint a svájci frankkal szemben veszített a tőzsdezuhanás hatására: az árfolyam majdnem 254 forint/frankig szaladt el, majd este 11 óra körül 252-253 között mozgott a kurzus. Fél tizenkettőkor, éjjel viszont 253 körüli volt a jegyzés.

Az MSCI All-Country World Index, vagyis az MSCI-világindex 4,3 százalékkal esett, miután Brazíliában is kétéves mélypontra jutott az ottani börzemutató.

Olcsóbb lett az olaj

A világgazdasági lassulás rémképétől fenyegetett befektetők menekültek a nyersanyagpiacokról: az itteni legfontosabb mutatók egyike, a Thomson Reuters/Jefferies CRB Index elveszítette 2011-es nyereségét, az olajár pedig majdnem 6 százalékkal (5,8 százalékkal) 86,63 dollárra esett vissza.

©

Az MTI szerint a New York-i tőzsde más mutatói is zuhantak: a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 512,76 ponttal, azaz 4,31 százalékkal 11.383,68 pontra süllyedt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 136,68 ponttal, 5,08 százalékkal esett, és 2556,39 ponton zárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

3 százalék körüli esés a New York-i tőzsdén

Három százalék körüli mínuszban álltak a vezető New York-i tőzsdemutatók a csütörtöki kereskedés leállítása előtt négy órával, 18 óra körül azokra a félelmekre, hogy lassul az amerikai gazdaságnövekedés, és egyelőre nem látni az európai adósságválság végét. Eközben a kőolaj ára februári szintre csökken.

MTI Gazdaság

Erősen nyithatnak az európai tőzsdék

Csütörtökön az európai tőzsdeindexek várhatóan erőteljes erősödéssel emelkednek majd fel a szerdán elért 11 havi mélypontról, az ázsiai és az amerikai kereskedési szakaszban bekövetkezett árfolyam emelkedést követve.

Átlépte a 1,5 milliót a koronavírus áldozatainak száma a világon

Átlépte a 1,5 milliót a koronavírus áldozatainak száma a világon

Mémesedik a rejtélyes fémoszlop, mutatjuk a legjobbakat

Mémesedik a rejtélyes fémoszlop, mutatjuk a legjobbakat

Drónvideón látni, mekkora építkezés zajlik az Orbán-család birtokán

Drónvideón látni, mekkora építkezés zajlik az Orbán-család birtokán