szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A spanyol kormány is tervezi vagyonadó bevezetését, a miniszterelnök-helyettes egy rádióinterjúban elmondta: az adó nagyjából 90 ezer embert érintene a 46 milliós országban.

"Ha egy közalkalmazottnak, vagy nyugdíjasnak áldozatot kell hoznia, akkor miért ne kellene azoknak is, aki a legjobban keresnek" - mondta Jose Blanco. A miniszterelnök-helyettes nem közölte, hogy a kormány mikor dönt a vagyonadóról, lapértesülések szerint erre már a pénteki kormányülésen sor kerülhet.

Jose Blanco
©

Spanyolországban 2007-ben vezettek be vagyonadót, akkor ebből az államnak 2,1 milliárd euró bevétele származott, de a rákövetkező évben belpolitikai viták nyomán eltörölték, éppen akkor, amikor a válság elérte az országot. A kormányszóvivő szerint az újabb vagyonadó évi 1,2 milliárd eurót hozna az államkasszába.

Spanyolország mellett Ausztria, Olaszország és Franciaország is tervez vagyonadót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!