szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter pénteken kezdődő, öt napos, hivatalos látogatásra utazott Washingtonba, a tárcavezető által lebonyolítandó tárgyalássorozat központi témája az energiapolitika lesz.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken arról tájékoztatott, hogy a tárca vezetője hivatalos látogatáson Washingtonban tartózkodik 2011. szeptember 23. és 27. között.

A fejlesztési miniszter a kormányzati energetikai és külügyi vezetőkkel, a vállalati szféra meghatározó irányítóival tárgyal elsősorban energetikai és klímapolitikai kérdésekről; részt vesz a Center for Strategic and International Studies (CSIS) kerekasztal beszélgetésén energia szakértőkkel és előadást tart az Atlanti Tanács ülésén.

Fellegi Tamás az öt napos látogatása során megbeszéléseket folytat mások mellett Dan Poneman helyettes energetikai miniszterrel; Nat Keohane-nel, az elnök energiaügyi és környezetvédelmi különleges megbízottjával; Marie Yovanovitch-csal, az Amerikai Külügyminisztérium közép-európai régióért felelős helyettes államtitkárával; Richard Morningstarral, az Amerikai Külügyminisztérium európai és eurázsiai energetikai különmegbízottjával; Carlos Pascuallal, az Amerikai Külügyminisztérium nemzetközi energiaügyi különmegbízottjával és koordinátorával; David McCurdy-vel, az Amerikai Gázipari Egyesület elnök-vezérigazgatójával és Jeanne Lopatto-val, a Westinghouse alelnökével - olvasható a közleményben.

A fejlesztési miniszter a CSIS konferencián felszólalásban ismerteti a magyar soros uniós elnökség alatt az energetika terén elért legfontosabb eredményeket, Magyarország Nemzeti Energiastratégiáját, és az Európai Bizottság közleményét az EU energetikai prioritásairól. A tárcavezető az Atlanti Tanács ülésén a "Magyar energiapolitika és a globális gazdasági válság kezelése: régi és új szövetségesek" címmel mond beszédet - tájékoztatott az NFM.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
WHO: Európában percenként 160-an fertőződnek meg a koronavírussal

WHO: Európában percenként 160-an fertőződnek meg a koronavírussal

Ingyen utazhatnak az alsósok a helyközi és a BKK-járatokon az iskolák újranyitása után

Ingyen utazhatnak az alsósok a helyközi és a BKK-járatokon az iskolák újranyitása után

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt