szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az adósságválság leküzdését célzó tartós megoldások fontosságát hangsúlyozta szerdai kormánynyilatkozatában a német kancellár, kiemelve Görögország megsegítésének, a bankok feltőkésítésének, továbbá az euróövezeti mentőalap kibővített alkalmazási lehetőségeinek szükségességét.

A Bundestag előtt elhangzott nyilatkozatban Angela Merkel leszögezte, hogy az Európai Uniónak a stabilitás uniójává kell válnia, és ismét utalt az európai szerződések módosításának szükségességére. Németországnak vállalnia kell a felelősséget az adósságválság rendezésében - jelentette ki a kancellár, és mindehhez a képviselők támogatását kérte.

A nyilatkozat után a parlament szavaz arról, hogy milyen mandátummal lássa el Merkelt az esti európai uniós csúcstalálkozón várható határozatok kapcsán. A szavazás formálisnak számít, mivel a kormánypártok, valamint az ellenzék legerősebb pártjai már előző este közös határozattervezetben állapodtak meg egy széles körű felhatalmazásról.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Nem foglalkozik az Alkotmánybíróság a 16 éve húzódó terézvárosi ingatlanüggyel

Nem foglalkozik az Alkotmánybíróság a 16 éve húzódó terézvárosi ingatlanüggyel