szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fix taxitarifa bevezetését és az árak évenkénti kötelező felülvizsgálatát javasolja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Az erről szóló pénteki közlemény szerint a kamara az elmúlt fél év érdekegyeztető tárgyalásainak tapasztalatai alapján 12 pontban foglalta össze javaslatait a fővárosi taxis piac átfogó szabályozásához.

Egyebek mellett azt javasolták, hogy szigorítsák a pályára jutás feltételeit a szakmai ismeretek, a gépjármű műszaki paraméterei és a pénzügyi teljesítőképesség tekintetében. Szükségesnek tartják a taxi szolgáltatás integrálását a közösségi közlekedésbe, valamint a szolgáltatók szigorú ellenőrzését, "taxi rendőrség" felállítását.

Az iparkamara szerint egységesíteni kellene a fővárosi taxik arculatát, fel kellene számolni a "kontárok" tevékenységét és szabályozni szükséges a fuvarszerző iroda tevékenységét.

A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének elnöke kedden egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a fix tarifa bevezetésére 2004 óta az önkormányzatnak - mint árhatóságnak - törvény által biztosított joga van.

©

Farkas Zsolt szerint a budapesti taxisok a megélhetésükért küzdenek. A tarifák száma több tucat, ezeket szeretné a szervezet egységesíttetni, és fix tarifaként kihirdettetni. "A politika viszont ezt áremelésnek fogja fel, és nem támogatja" - tette hozzá. A szakszervezet tiltakozásként forgalomlassító demonstrációt hirdetett jövő szerdára a fővárosba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Blokkolja az olasz hatóság a gyerekeknek a TikTokot, miután meghalt egy 10 éves lány

Blokkolja az olasz hatóság a gyerekeknek a TikTokot, miután meghalt egy 10 éves lány

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

Nincs több szexjelenet, ha férfi a rendező – ígéri Keira Knightley

Nincs több szexjelenet, ha férfi a rendező – ígéri Keira Knightley