szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Furcsa pénznek nevezte az eurót pénteken Silvio Berlusconi egy beszédében, majd visszavonta szavait.

Furcsa és a spekulánsok által támadható valutának is nevezte az eurót az olasz külkereskedelmi intézetben mondott beszédében Silvio Berlusconi pénteken este. "Támadás alatt van az euró, mely pénzként sohasem győzött meg senkit sem, mivel nem egyetlen országé, hanem többeké, ezeknek viszont nincsen egységes kormánya, viszonyítási bankja és garanciái sem"- jelentette ki az olasz kormányfő.

Az olasz sajtó nem üdvözölte Berlusconi szavait: ilyet eurószkeptikus közgazdász mondhatott volna, nem az euróhoz 2002-ben csatlakozott Itália miniszterelnöke, így kommentálták a kormányfő kinyilatkoztatását, melyet Berlusconi később közleményben korrigált hangsúlyozva, hogy kijelentéseit ismét félreértették. "Az euró a mi pénzünk, a mi zászlónk"- szögezte le írásban Berlusconi.

A római kormányfő pénteken többször is hangoztatta, hogy a szövetséges Északi Liga pártjával 2013-ig folytatja a kormányzást. "Nagyon örülnék, ha távozhatnék, de ha arra gondolok, hogy cégeket, munkatársakat, barátokat és gyerekeket egy ennyire megosztott baloldal kezében hagyok, felelősnek érzem magam a folytatásra"- fogalmazott.

Berlusconi az EU csúcson
©

Berlusconi épp szexbotránya miatt áll bíróság előtt Olaszországban és itáliaszerte követelik lemondását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Somody Imre a Fülkében: Be kell látni, hogy nem érjük utol az osztrákokat

Somody Imre a Fülkében: Be kell látni, hogy nem érjük utol az osztrákokat

Kiújuló feszültség Örményország és Azerbajdzsán között

Kiújuló feszültség Örményország és Azerbajdzsán között

Ezeket a dalokat nem verte nagy dobra a Pink Floyd, de most itt vannak

Ezeket a dalokat nem verte nagy dobra a Pink Floyd, de most itt vannak