szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Üzleti tervének megfelelő mértékben emelkedett a legnagyobb olasz lakossági bank, a CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo harmadik negyedévi adózott eredménye éves szinten.

A szeptemberrel záródott három hónapban a milánói székhelyű cég profitja éves szinten 3,3 százalékkal 527 millió euróra nőtt. A nettó kamatbevétel 2,45 milliárd euróról 2,48 milliárd euróra emelkedett. A második negyedévhez képest a profit ugyanakkor 29 százalékkal esett, amit egy 593 millió eurós egyszeri, részben görög adósságleírás okozott.

Az Intesa Sanpaolo bankcsoport Tier 1 tőkemegfelelési mutatója 10,2 százalék volt szeptember végén, ami az egyik legmagasabb az európai bankok között.

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulácsi nyáron csapatot válthat

Gulácsi nyáron csapatot válthat

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk