szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Szerda délelőtt fél 10 előtt már 309 felett járt, negyed 11-kor pedig már 310 forintnál is többet ért az euró, negyedórán belül pedig túllépte a 311-es szintet is. Nem sokkal korábban, reggel még 306 forint körül jegyezték a közös európai pénzt.

Megugrott az euró árfolyama szerda délelőtt a reggelihez képest: az eurót 306 forint körül jegyezték 7 órakor, de fél 10 körül már 309 fölött, negyed 11 után pedig már 310 forint felett járt. A forint kedden az euróövezeti államadósság-válság miatti aggodalmak enyhülésével kissé erősödött, és szerdán reggel tartotta az előző este elért szintet.

Az eurót reggel 7 órakor 306,74 forinton jegyezték. Kedden délelőtt még 308 forint felett, előző este pedig 306,70 forinton állt az euró. Az euróárfolyam idei maximuma november 1-jén, 309,78 forinton volt, a legalacsonyabb szintet pedig július 7-én érte el 261,88 forinton.

A ma reggel óta bekövetkezett csaknem 1 százalékos forintgyengülés mellett a cseh korona félszázalékos, a lengyel zloty mindössze 0,2 százalékos gyengülést szenvedett el - írta a Portfolio, amely szerint a forint a mostani zuhanással 2,5 éves mélypontra süllyedt.

A forint alulteljesítő viselkedése nemcsak ma, hanem az elmúlt hetek nemzetközi hangulatromlási periódusaira is egyértelműen jellemző volt, emiatt augusztus eleje óta az euróval szemben már több mint 17 százalékot esett, míg a zloty 11 százalékot. A négy régiós deviza másik csoportjába a cseh korona és a román lej tartozik, amelyek mintegy 4 százalékos leértékelődéssel "megúszták" - tette hozzá a Portfolio.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátor közelében

Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátor közelében

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?