szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tíz, főként tartományi bankot minősített le a Moody's. Köztük van az MKB Bank fő tulajdonosa, a BayernLB is.

A bank besorolását az LBBW, a NordLB és a Bremer Landesbank pénzintézetekkel egyetemben a legnagyobb mértékben, három fokozattal rontotta a Moody's, a többieket két fokozattal minősítette le.

A Bayerische Landesbanknak 186 millió euró adózás előtti vesztesége keletkezett az idei év első kilenc hónapjában a kelet-európai üzletág - gyakorlatilag az MKB Bank - veszteségei miatt - erősítette meg a német tartományi bank pénzügyi igazgatója a Financial Times Deutschland csütörtöki számában.

Stephan Winkelmeier jelezte: a német banknak háromszámjegyű, közepes nagyságrendű milliós összeggel kell leírnia az MKB-ban való részesedését, miután tavaly 35 millió eurót már leírt a német tartományi bank.

A német banknál szerdán jelezték, hogy a három negyedévet együttvéve a társaság adózás előtti nyeresége 152 millió euró volt, az egy évvel korábbi 669 millió után. A teljesítményt a magyarországi végtörlesztés és az euróövezeti adósságválság mellett a magyarországi és a németországi bankadó is visszafogta.

A Bayerische Landesbank veszteséggel zárta a harmadik negyedévet. A bajor tartományi bank szerdán megjelent beszámolója szerint a veszteség mindenekelőtt a magyarországi devizahitelek rögzített árfolyamú végtörlesztése és az euróövezeti adósságválság miatt keletkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pihenve tanulunk, nem gyakorlás közben

Pihenve tanulunk, nem gyakorlás közben

A Wizz Air vezérigazgatója szerint legelőbb 2024-re állhat talpra a szektor

A Wizz Air vezérigazgatója szerint legelőbb 2024-re állhat talpra a szektor

Ötéves börtönbüntetésre ítélték Traian Basescu volt román elnök lányát

Ötéves börtönbüntetésre ítélték Traian Basescu volt román elnök lányát