szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor 2010 decemberében Rigában azt ígérte: 2011 első negyedévében már láthatóak lesznek a siker jelei annak a nem szokványos gazdaságpolitikának a nyomán, amelyet a kormány folytat. Úgy fogalmazott, a leminősítéseket felminősítések fogják követni.

Akkor Orbán Viktor újságírói kérdésre kifejtette: a magyar gazdaságnak nagyon sok problémája volt az utóbbi években, de kormánya minden erejével arra koncentrál, hogy Magyarországnak sikerüljön kikerülnie az államadósság csapdájából. A kormányfő decemberben még úgy vélte, "nem szokványos" eszközeiket a hitelminősítők is elismerik majd. A leminősítéseket felminősítések fogják követni - fogalmazott, utalva a Moody's Investors Service akkori leminősítésére.

Ma a Moody's tovább rontott Magyarország megítélésén, és bóvli besorolásba tette hazánkat. A miniszterelnök délután elemzőkkel konzultál az aktuális gazdaságpolitikai kérdésekről; a találkozóra meghívták Járai Zsigmondot, Töröcskei Istvánt, Csaba Lászlót, Bod Péter Ákost, Barcza Györgyöt, Auth Henriket, Szapáry Györgyöt, Szász Károlyt, Hamecz Istvánt, Arnold Mihályt és Soós Lőrincet.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Giró-Szász András: ez egy érdekes leminősítés

Nagyon érdekesnek nevezte a kormányszóvivő a Moody’s Investors Service Magyarországgal kapcsolatban csütörtök éjjel kiadott leminősítését. A hitelminősítő olyan érvek mentén rontotta ugyanis a magyar kormánykötvény-osztályzatot, amelyeknek nincs valós alapjuk – mondta Giró-Szász András a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. Arról ugyanakkor nem kívánt beszélni, milyen lépésekre készül a kormány a leminősítés után.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Elemzői reakciók: teljes fordulatra van szükség a leminősítés után

A leminősítés reformokra ösztönözheti Magyarországot - nyilatkozta Charles Robertson, a Renaissance Capital vezető közgazdásza a Reuters hírügynökségnek azt követően, hogy a Moody's Investors Service megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású adósbesorolást. A Nomura szerint teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség.

hvg.hu Gazdaság

Itt a leminősítés: Magyarország bóvli lett a Moody's-nál

Megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású adósbesorolást a Moody's Investors Service. Mindez azt jelenti, hogy 15 év után újra bóvli kategórában vagyunk a hitelminősítőnél, amely megtartotta a negatív kilátást is a magyar adósbesorolásra.

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok