szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Richter Gedeon Nyrt. a HRA Pharmával kötött megállapodás értelmében egyik kulcsfontosságú piacára, a FÁK régióra, valamint a jelentős növekedési potenciállal rendelkező kínai piacra is megkapta a méhmióma kezelésére kifejlesztett Esmya nevű készítmény kizárólagos forgalmazási jogát - közölte a Richter a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

A megállapodás pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A Richter 2010. október 7-én jelentette be a PregLem, egy magánkézben levő, svájci székhelyű, jóindulatú nőgyógyászati elváltozások kezelésére szakosodott gyógyszeripari vállalat felvásárlását. A megvásárolt termékportfólió vezető terméke, a HRA Pharmától licencbe vett új kémiai vegyület, az ulipristal acetate hatóanyagot tartalmazó, méhmióma kezelésére kifejlesztett Esmya.

Az akvizíció eredményeképpen a Richter megszerezte az Esmya forgalmazási és értékesítési jogait az Európai Unióban és Észak-Amerikában. Ugyancsak tavaly, december 16-án a Watson Pharmaceuticals, Inc. megkapta a licenc jogokat az Esmya kizárólagos fejlesztésére és értékesítésére az Egyesült Államokban és Kanadában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!