szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az EDF-Démász nem kapcsolja ki a villanyt lakossági tartozás miatt az ünnepek alatt - közölte az energiaszolgáltató. A Fővárosi Gázművek ugyancsak jelezte, hogy nem kapcsolja ki a fűtést az ünnepek alatt.

Az EDF-Démász Zrt. az ünnepi időszak alatt nem kapcsolja ki a villamosenergia-szolgáltatást azoknál a lakossági ügyfeleknél, ahol a tartozások mértéke miatt ez indokolt lenne - közölte a szolgáltató kedden. 

A 2011. december 22-től 2012. január 6-ig tartó ünnepi időszakot követően az EDF DÉMÁSZ Zrt. továbbra is több lehetőséget ajánl a nehéz helyzetbe került lakossági fogyasztóknak, hogy megelőzhető legyen az áramszolgáltatás kikapcsolása. Amennyiben az ügyfél szociálisan rászorult, a társaság felajánlja az előrefizetős mérés lehetőségét. Évente egyszer – meghatározott feltételek mellett – pedig lehetőség van részletfizetési kedvezményre is – áll a cég közleményében 

A türelmi idő nem vonatkozik a más energiakereskedővel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre, esetükben a társaság ebben az időszakban is a hatályos szabályozás szerint jár el.

A Fővárosi Gázművek (Főgáz) szintén kedden közölte, hogy az ünnepi időszak alatt nem kapcsolja ki a gázszolgáltatást azoknál a lakossági ügyfeleknél, ahol a tartozások mértéke miatt ez esedékes lenne - közölte a szolgáltató hétfőn. A Főgáz közleményében tudatja, hogy önkéntesen vállalta az átmeneti türelmi időszakot 2011. december 19-től 2012. január 3-ig szolgáltatási területén, Budapesten és 10 megyében. A kikapcsolási moratórium nem csak a védett fogyasztókat érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akik 60 napon túl elmaradtak a számlájuk rendezésével  - hívja fel a figyelmet a Főgáz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!