szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Stabilitás Pénztárszövetség felméri, érdemes-e fenntartani a magánnyugdíjpénztárakat. A kérdőívet a szervezet honlapján lehet kitölteni.

A Stabilitás Pénztárszövetség összeállított egy kérdőívet, hogy felmérje, érdemes-e fenntartani a magánnyugdíjpénztárakat. A tavaly januári államosítás után a pénztáraknál maradt 102 ezer tagot arról kérdezik, maradnak-e az újabb átléptetési időszak után is. Egy tavaly elfogadott törvénymódosítással a parlament ismét megnyitotta az állami nyugdíjrendszer kapuját. A pénztártagok március 31-ig kezdmenyézhetik visszalépésüket az állami nyugdíjrendszerbe.

A visszalépők a tagdíjkiegészítésként befizetett összeget, valamint a reálhozamukat felvehetik, önkéntes pénztárba, illetve a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számlájukra utalhatják. Ha mindenki visszalép, a pénztáraknál maradt mintegy 230 milliárd forintnyi megtakarításuk az államhoz kerül.

Ösztönzőként a kormánypárt megint kemény ötletet vetett be: a tavalyi törvénymódosítás megszüntette a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagdíjat, és a munkavállalók által fizetett tízszázalékos nyugdíjjárulék csak az állami nyugdíjkasszába folyhat be. Emiatt a maradók valószínűleg csak jelentős önkéntes hozzájárulással tudnák fenntartani a pénztártagságukat. A Stabilitás Pénztárszövetség felmérése erről is kérdezi a pénztártagokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világjárványban is ütésállónak bizonyult a nemzetközi műtárgypiac

A világjárványban is ütésállónak bizonyult a nemzetközi műtárgypiac

Tiborcz István cégének is jutott az állami olcsó hitelből

Tiborcz István cégének is jutott az állami olcsó hitelből

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket