szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Négynapos látogatásra Dél-Koreába utazik vasárnap Schmitt Pál köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH).

A KEH szombati közleménye szerint Schmitt Pál képviseli Magyarországot a második nukleáris védettségi csúcson, ahol 53 ország állam- és kormányfője és számos nemzetközi szervezet vesz részt.

A csúcstalálkozó témái között a nukleáris terrorizmus megfékezése, a radioaktív anyagok és létesítmények védelme, valamint azok illegális kereskedelmének megakadályozása érdekében tett nemzetközi erőfeszítések állnak - tették hozzá.

A konferenciát követően, szerdán Schmitt Pál találkozik a jelentős magyarországi befektetésekkel, termelő üzemekkel rendelkező Samsung Electronics és Hankook Tire nagyvállalatok vezetőivel, a Doosan ipari vállalat elnökével, valamint ellátogat a szöuli Hankuk Egyetem magyar tanszékére. A Samsung Electronics elnöke vacsorán látja vendégül a köztársasági elnököt.

Schmitt Pál
©

Csütörtökön Ri Mjong Bak dél-koreai államfő munkaebéden fogadja Schmitt Pált, ahol várhatóan szóba kerülnek a kétoldalú gazdasági kapcsolatok, illetve a hazánkban tervezett újabb koreai beruházások is.

Schmitt Pál fel kívánja hívni koreai partnere figyelmét a Magyarországon működő dél-koreai vállalatok rendkívül sikeres tevékenységére, és tájékoztatni kívánja a termelő beruházások támogatása érdekében meghozott kormányzati intézkedésekről - közölte a KEH.

A szöuli második nukleáris védettségi csúcson 53 ország állam- és kormányfője vesz részt, illetve az ENSZ, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) és az EU is képviseltetik magukat. A fukusimai nukleáris katasztrófa fényében a leszerelési és non-proliferációs témákhoz képest megnövekedett figyelem irányul majd a nukleáris védettségi szakterület aktuális teendőinek megtárgyalására - olvasható a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!