szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az IMF megbízható finanszírozó lenne az ország számára, egyúttal negatív üzenete lehet a piacon, ha az IMF-fel történő megállapodás nélkül lépne ki Magyarország a devizakötvény-piacra - mondta Szalma Csaba, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója kedden Budapesten, az alapkezelő sajtótájékoztatóján.

Kiemelte: a nemzetközi piaci szereplők számára nem lenne pozitív üzenete az ország devizakötvény-piacra lépésének azelőtt, hogy létrejönne az IMF-fel a megállapodás. Rámutatott: a piacon nem értenék, mi értelme IMF-megállapodás nélkül piacra dobni magyar államkötvényeket, mivel a megállapodás után alacsonyabb lenne a magyar papírok hozama. "Az IMF sem lenne ettől boldog" - tette hozzá Szalma Csaba.

Az IMF megbízható finanszírozható lenne az ország számára, a mostani helyzetben szükség lenne a Valutaalappal történő megállapodásra - mondta a befektetési igazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!