szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány és a főváros egyeztetéseinek eredményeképpen a kormány határozatot hozott arról, hogy állami garanciát ad a BKV teljes, 63,1 milliárdos, idén lejáró adósságállományára - derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből.

A kormány határozatot hozott arról, hogy a fővárosi önkormányzat számára állami garanciát ad a BKV teljes, 63,1 milliárdos, ez évben lejáró adósságállományára. A hitelező bankokkal az előzetes egyeztetések megtörténtek, így a BKV legsúlyosabb problémája megoldódik - olvasható a főváros közleményében.

A hosszú távú finanszírozásról jövő héten folytatódik Varga Mihály, Naszvadi György, Fellegi Tamás, illetve Tarlós István egyeztetése. A főpolgármester szerint április 15-ig ebben a kérdésben is meg kell egyezni, ezután feloldják a tavaly év végén zárolt 32 milliárdos normatívát, és megköthető lesz az új közszolgáltatási szerződés is; a régi április végén jár le.

©


A bankokkal a részletes megállapodás kidolgozása folyamatban van. Tarlós István főpolgármester köszönetét fejezi ki a kormánynak. A kormányszóviői iroda közleménye szerint ezzel a BKV 2012-es finanszírozása megoldódott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!