szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint a Széll Kálmán-terv új változatában szereplő több százmilliárd forintos megszorításokra nem lenne szükség, ha a kormány nem vezette volna be az egykulcsos személyi jövedelemadót és nem ragaszkodna továbbra is ahhoz.

Burány Sándor országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón bírálta az új adók bevezetésére vonatkozó kormányzati terveket, és azt hangsúlyozta: az előző nap nyilvánosságra hozott dokumentumban egyetlen reménykeltő intézkedés van, a 2, illetve 3,5 millió forint feletti végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó megszüntetése. Szerinte ez bár "pofátlanság" - mondván a teher így csak azokat sújtotta, akiket a szocialisták választási veresége után menesztettek -, mégis azt jelzi, hogy az Orbán-kormány már a 2014-es bukásra készül, ezért mentesíti politikusait és az általa kinevezett vezetőket a különadó alól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!