szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az új adók bevezetését álságos lenne nem megszorításnak nevezni - mondta az Ernst and Young adószakértője. Vámosi-Nagy Szabolcs szerint az helyes logika, hogy például nem a társasági adót emelik, hanem szektorális adókkal pótolja a bevételt a kormány, viszont ha jól jövedelmező ágazatot adóztatnak, az visszafoghatja annak beruházásait, ezáltal késik a gazdasági növekedés.

Várható volt, hogy adóintézkedések jönnek, a kérdés az volt, hogy ezek milyenek lesznek - mondta az InfoRádiónak a Széll Kálmán-terv 2.0-ról Vámosi-Nagy Szabolcs.

Az Ernst and Young adószakértője kiemelte: politikai okokból nem jöhetnek kézenfekvő intézkedések, hiszen nem lehet progresszív adózást, vagyonadót vagy értékalapú ingatlanadót bevezetni, így marad az a terület, a viszonylag jól menő ágazatok, ahol eddig is az adóztatással operáltak. Összességében a csomag nem meglepő, és ezzel nő a gazdaság adóterhelése is - közölte.

A kormányfő szerint év közben nem illik adót kivetni, csak ha nagy baj van, ezért vélhetően a nyártól életbe lépő telefonadóra az idei hiánycél biztosításához van szükség - vélekedett Vámosi-Nagy Szabolcs.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1100 magyar katona volt koronavírusos

1100 magyar katona volt koronavírusos

Szarvas vitte el egy vadász puskáját Csehországban

Szarvas vitte el egy vadász puskáját Csehországban

Orbán Merkelnek: „Amit kérsz tőlem, Angela, az az öngyilkossággal egyenlő”

Orbán Merkelnek: „Amit kérsz tőlem, Angela, az az öngyilkossággal egyenlő”