szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Menekítik pénzüket a spanyolok a bajba jutott és állami tulajdonba vett spanyol bankból, a Bankiából - egy hét alatt mintegy 1 milliárd eurót vontak ki a bank ügyfelei.

Múlt hét szerda óta mintegy 1 milliárd eurót vittek ki az ügyfelek számláikról a Bankia spanyol bankból - írja az El Mundo spanyol lap alapján a Portfolio. Az információk a bajba jutott pénzintézet vezetőségi üléséről szivárogtak ki, a bank eddig nem erősítette meg a lap információit.

Tegnap a Bankia részvényeinek árfolyama közel 10 százalékkal került lejjebb, mivel a bank bejelentette, az előre jelzettnél később teszi közzé negyedéves számait. A befektetők attól tartanak, hogy a késés annak tudható be, hogy a pénzintézet a várakozásokhoz képest jóval nagyobb veszteségről számolhat be. A Bankiát a múlt héten vették állami irányítás alá, mivel kiderült, nem tudja kezelni azokat a veszteségeket, amiket a 2008-as spanyol ingatlanpiaci összeomlás okozott.

Tömegtüntetés Spanyolországban. A gazdasági krízis kezelésében csalódott emberek minden nagyobb spanyol városban utcára vonultak - Nagyítás-fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©

Mint arról tegnap beszámoltunk, Görögországban a lakosság szintén növekvő mértékben veszi ki a bankokból az euróban tartott készpénzét, nyilvánvalóan attól való félelmében, hogy az ország euróövezetből történő esetleges távozása drasztikus pénzromlást von maga után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Buszháború Vásárhelyen: Márki-Zay politikai akcióról beszél

Buszháború Vásárhelyen: Márki-Zay politikai akcióról beszél

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain