szerző:
hvg.hu

A megmaradtakért is szívesen fogadna tagokat az ING, az Allianz - és legújabban a Budapest Magánnyugdíjpénztár is - írja friss posztjában az azenpenzem.hu. A pénzügyi blog szerint utóbbi pénztár beolvasztja a Dimenziót, ami korábban a Generalit szerezte meg. És a folyamat általánosnak mondható.

Csütörtöki rendkívüli közgyűlésén a Budapest pénztár arról döntött, hogy egyesül a Dimenzióval (ami meg is szavazta a beolvadást). A Dimenzió elmondása szerint korábban azzal is csak időt nyertek, hogy „lenyelték” a Generalit - olvasható az azenpenzem.hu blogon. Mint írják, érezhetően megindult a harc a manyup-piacon maradottak között, mivel például egyáltalán nem mindegy a fennmaradó pénztárak számára, hogy a már bezárt Aegon tagjai végül melyik aktív szervezetet választják.

A verseny a kötelezően előírt tagdíj, valamint annak nagysága körül folyik; a Budapest Magánnyugdíjpénztár a tartalékaira támaszkodva pótlólagos befizetés nélkül tud tovább működni, ez a helyzet az ING-nél is (ahol először előírtak egy ötszáz forintos minimum tagdíjat, de aztán ezt törölték), a Pannónia viszont még márciusban havi 3000 forintos egységes tagdíjról döntött, és havi 1600 forintos működési hozzájárulásról (önkéntes adomány) is ajánlást fogalmaztak meg a tagoknak. Az AXA-nál az azenpenzem információi szerint június végéig van biztosítva a tartalékokból a működés.

A Budapest Magánnyugdíjpénztár a pénzügyi blog szerint nyíltan utalt arra is, "hogy mivel egyre több pénztár dönt úgy, hogy végelszámolással megszűnik, tagjai döntés előtt állnak: átlépéssel vagyonukat egy másik pénztárba irányítják, vagy visszatérnek az állami rendszerbe. A Budapest pedig felkészült a pénztárrendszerben maradni szándékozó tagok fogadására".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hamarosan már lehet szlalomozni önvezető autókkal a zalai tesztpályán

Hamarosan már lehet szlalomozni önvezető autókkal a zalai tesztpályán

Fundamenta-ügynök: „addig csináljuk, amíg tart a munka”

Fundamenta-ügynök: „addig csináljuk, amíg tart a munka”

Ceglédi: Megjött Puzsér, az összefogósdit elvitte a cica?

Ceglédi: Megjött Puzsér, az összefogósdit elvitte a cica?

Többtucatnyi pedofil pap nevét hozta nyilvánosságra a washingtoni érsekség

Többtucatnyi pedofil pap nevét hozta nyilvánosságra a washingtoni érsekség

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Gönczi Gábor megnősült

Gönczi Gábor megnősült