szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az erős forintot kihasználva most sokan fontolóra veszik, hogy megtakarításaikat euróban helyezzék el. A devizaszámlát nyitóknak azonban többféle költséggel is számolniuk kell – derül ki az azenpenzem.hu pénzügyi oldal összeállításából.

A forint erősödését most sokan a devizaszámlájuk hizlalására használják, a devizabetétekre pedig még mindig vannak banki akciók. Ennek ellenére akad jó néhány rejtett költség, melyekre érdemes odafigyelni – hívja fel a figyelmet az azenpenzem.hu pénzügyi oldal.

Devizaszámla több helyen kedvezményesen nyitható, a Citibank nullás számláját öt devizanemben kínálja. Az MKB pedig a diákoknak ajánl devizaszámla-nyitást havi 50 forintos díj mellett.

A Raiffeisen a devizaátváltásra külön megoldást dolgozott ki. A bank 100 ezer forint feletti összegnél lehetővé teszi, hogy ügyfelei naponta korlátlan számban kérjenek díjmentesen ajánlatot. Így kiválaszthatják, mikor a legjobb váltani.

©

A devizaszámlák rejtett költségei közül a legkellemetlenebbek az utalásokkal kapcsolatosak, egyes díjakat a forintszámlák hasonló díjaihoz képest nagyobb mértékben emelték a bankok – írja a pénzügyi portál, hozzátéve, hogy leginkább a fiókban adott megbízásnál érzékelhető a drágulás. A költségekben aszerint is nagy a szórás, hogy mekkora összegről van szó. (Az alkalmazott díjakról bővebben itt olvashat.)

Jegybanki adatok szerint egyébként már csak minden nyolcadik forintot tart a lakosság devizában, a korábbi minden hatodik helyett. A tendencia akár ellentétessé is válhat a forint erősödését látva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem indul a tokiói olimpián Szilágyi Liliána

Nem indul a tokiói olimpián Szilágyi Liliána

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Rudolf Péter az SZFE-ről: A megosztottság egyszerűsít

Rudolf Péter az SZFE-ről: A megosztottság egyszerűsít