szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem minősül támogatásnak és nem ütközik uniós jogba az Európai Központi Bank elnöke szerint, ha az EKB 2-3 éves lejáratú államkötvényeket vásárol - számoltak be az Európai Parlament hétfői zárt bizottsági ülésén elhangzottakról európai parlamenti képviselők.

Többek között Mario Mauro, az Európai Parlament egyik alelnöke is úgy nyilatkozott: Mario Draghi EKB-elnök a gazdasági bizottság zárt ülésén arról beszélt, hogy nem minősül egy tagállam jegybanki finanszírozásának, ha a frankfurti európai jegybank legfeljebb 3 éves lejáratú államkötvényeket vásárol.

"A másodpiaci, 2-3 éves lejáratú kötvények vásárlásával nincs gond. Ezzel az EKB nem menne szembe az uniós szerződéssel" - elevenítette fel a jegybankelnök érvelését Jean-Paul Gauzes francia, néppárti EP-képviselő.

A jegybankelnök zárt ülésen elhangzott szavaiból kiszivárgott információkat kedvezően fogadták a pénzpiacok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!