szerző:
MTI/Világgazdaság
Tetszett a cikk?

Magyarország továbbra is úgy számol, hogy szeptemberben folytatják az IMF/EU-tárgyalásokat – tudta meg a Világgazdaság Online hétfőn.

A magyar tárgyalódelegáció továbbra is azzal számol, hogy a felek tartják magukat a korábban eldöntött menetrendhez, és szeptemberben folytatódnak a megbeszélések - közölték a hírportál megkeresésére Varga Mihály főtárgyaló, tárca nélküli miniszter irodáján. Tájékoztatásuk szerint "folyamatos a kapcsolattartás" a tárgyalásban résztvevő szereplők között.

A Nemzetközi Valutalap (IMF) külkapcsolati igazgatója, Gerry Rice a múlt héten azt mondta: az IMF kapcsolatot tart a magyar kormánnyal és az Európai Bizottsággal, de még nem tűzött ki dátumot a júliusban megkezdett érdemi tárgyalások folytatásához.

Az igazgató emlékeztetett, hogy a júliusi tárgyalások konstruktívak voltak. A párbeszéd folytatódik, a megállapodáshoz azonban egyetértés kell néhány meghatározott gazdaságpolitikai területen, beleértve a költségvetés tervezett megerősítésére szolgáló kiegyensúlyozott, fenntartható intézkedéseket és a szerkezeti reformokat, amelyek támogatnák a gazdasági növekedést - tette hozzá.

A júliusi tárgyalási forduló végén Orbán Viktor kormányfő azt mondta, hogy az Európai Unió és az IMF delegációja szeptemberben tér vissza Magyarországra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!