szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Augusztusban tovább zsugorodott, a korábban előzetesként közöltnél is nagyobb mértékben csökkent a szolgáltatási szektor teljesítménye az euróövezetben.

A londoni Markit Economics gazdasági kutatóintézet szerdán publikált adata szerint a beszerzési menedzser index (BMI) 47,2 pont volt a júliusi 47,9 pont után. Az előzetes adat 47,5 pont volt.

A mutatók 50 pont feletti értékei a gazdasági aktivitás bővülését, míg az 50 pont alattiak visszaesését jelzik.

Az euróövezet legnagyobb gazdaságában, Németországban is teljesítményzsugorodást jelzett a mutató, amely 48,3 pontra esett a júliusi 50,3 pontról. Az előzetes adat is 48,3 pont volt.

Franciaországban is csökkent a szolgáltatási teljesítménymutató, annak ellenére, hogy az előzetesen ismertetett szám még növekedést jelzett. Az index 49,2 pontra hanyatlott a júliusi 50 pontról. Az előzetes adat 50,2 pont volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!